4 populära hästbutiker online

Precis som med mode och motorsport har hästbutiker online blivit mäkta populärt. Allt från upptagna hästägare till ambitiösa ridtjejer kan surfa på nätet och hitta det mesta och det bästa på den svenska och utländska marknaden och sedan få det hemskickat direkt till dörren. Tidigare postorderbolag har sadlat om och blivit stora nätbutiker med några få riktiga butiker i storstadsregionerna. Man kan välja bland extrapriser, specialstorlekar och nyheter med bara några få klick. Konkurrensen och det faktum att stora butiker med dyra lager har försvunnit har också gjort att de vanliga säsongspriserna hålls jämna och låga.

Högst på listan av hästbutiker online kommer traditionellt Hööks (www.hooks.se). Deras motto är att blanda passion med mode och funktionsduglighet. Idag spänner deras sortiment från borstar och tillbehör till täcken och stallutrustning. Här hittar man kända märken så väl som egenproducerade produkter i alla dess färger. Butiken inkluderar häst och ryttare så väl som hund.

Den som vunnit titeln största hästbutik online är Horse Me Up (www.horsemeup.se). Här finner man den optimala designen och bilderna platsar i vilken modetidning som helst. Är man road av mode och dessutom är ryttare är detta guldstället att hitta just de där grejerna med detaljer som ingen annan i stallet har. Denna butik har också profilerat sig på att erbjuda non-brandade klädprodukter vilket gör att ridklubbar och yrkesstallar kan sätta sina egna loggor på produkterna.

Andra nätbutiker som tex Horse Online (www.horseonline.se) profilerar sig genom profilryttare som använder deras produkter. Fälttävlan är poppis bland de unga och går hem hos både tjejer och killar. Även här hittar man ett brett utbud och fokus på kundservice. Att just vända sig även till killar är något som kommit med tiden i en annars historiskt sett väldigt tjejdominerad sport.

De största märkena inom ridbyxor, kavajer, hjälmar, stövlar och boots går att återfinna i nästan varje nätbutik. Detsamma gäller de onlinebutiker som även återsäljer foder. Till skillnad från ryttarrelaterade produkter, så är det ingen som säljer både sitt eget och andras foder på webben.

Hippoteket (www.hippoteket.com) är ytterligare en typ av butik inom ridsporten, som inte bara säljer nya och glansiga produkter utan även fokuserar på begagnade sadlar och foder. Utbudet av foder är stort och inkluderar inte bara häst utan även hund och katt. Här har man valt att vara återförsäljare av många stora och kända märken och på detta sätt komplettera utbudet i de vanliga lokala butikerna.

För den som kanske inte är hästmänniska själv utan bara vill leta efter en bra present och uppfylla någons önskelista finns det hur mycket som helst att söka på. De flesta nätbutiker erbjuder dessutom säsongsrelaterade rabatter och olika typer av konsumenttävlingar och presentkort. Med nätbutikerna har något som annars kunnat kännas omständligt och komplicerat blivit enkelt och tydligt.

I god affärsanda erbjuder alla svenska nätbutiker inom ridsport säker e-handel, snabb leverans, ångerrätt och fri frakt vid köp över runt 500 kr beroende på butik. De största butikerna erbjuder också kundtjänst via telefon där man kan ställa frågor eller få hjälp med sin beställning.